Pályázat

Budapest FotóFesztivál 2019-es programjába

TÁJAK

címmel nyílt pályázatot hirdet kortárs hazai alkotók számára. A szervezők minden olyan fotográfiai alkotást várnak, amelyik a tág értelemben vett tájkép, tájábrázolás, -értelmezés műfajába illeszkedik, amely főként a tájkép komoly képzőművészeti és gazdag fotográfiai hagyományait igyekszik megújítani, illetve a természeti és emberi táj 21. századi létezésének, a táj és ember – egyre problematikusabb – viszonyának vizuális elemzésére, megjelenítésére törekszik.

A szervezők ezúttal is az eredeti ötleteket, a különleges megformálást és a friss műveket részesítik előnyben, pl a külső (fizikai) és belső (lelki) tájakat megidéző műveket, természetesen klasszikus tájfotóval is lehet pályázni, ha az érvényeset és újat képes mutatni és közölni az ismert és joggal tisztelt nagy elődök műveihez képest.

Előnyben részesülnek a máshol még be nem mutatott, friss művek, illetve az elmúlt három évben született fotográfiák akár egyedi képek, illetve a kiírásnak megfelelő sorozatok is.

A beküldött pályaművekből a fesztivál kurátorai, Somosi Rita és Szarka Klára választják ki a Budapest Fotó Fesztivál kiemelt eseményeként 2019. áprilisában nyíló
kiállításon szereplő képeket.

Pályázati feltételek:

 •  A kortárs vizuális művészet hazai területén tevékenykedő alkotók pályázatát várjuk életkortól és
  nemzetiségtől függetlenül.
 • A hagyományos fotográfiai munkák mellett, fotó installációkkal, digitális média és videó
  projektekkel is lehet jelentkezni.
 •  A pályázó vállalja, hogy az általa digitálisan beadott pályázat alapján a műtárgyat az általa
  leírt eredeti koncepció és installáció szerint kiállításra kész módon készíti el.
 •  Beadható alkotónként maximum 5 egyéni kép, és vagy 1, maximum 10 képből álló sorozat
  Fotográfiák beadási paramétere: A munkákat/képeket rövid szöveges bemutatóval és az alkotó rövid, szakmai önéletrajzával, névvel ellátott PDF-ben (maximum 10 MB) az alábbi E-mail címre küldjék:
  bpfsubmit@gmail.com

Pályázati munkák beérkezésének határideje: 2018. október 10. 24:00 óra.

Kurátorok:
Szarka Klára fotótörténész – BPF kurátora
Somosi Rita művészettörténész – BPF kurátora